A+ A-

Programul de practică


Sesiuni de consiliere
Studenții Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București vor participa la sesiuni de consiliere individuală și de grup. În cadrul sesiunilor de consiliere va fi realizat profilul studentului punându-se accent pe abilitățile și interesele profesionale ale acestuia.

Ateliere de evaluare și îmbunătățire a abilităților
În cadrul atelierelor, studenții își vor dezvolta abilitățile de comunicare, de lucru în echipă, de management al carierei, dar și abilitățile necesare participării cu succes în cadrul unui interviu de angajare. Înarmați cu noi cunoștințe, studenții vor fi pregătiți să se înscrie în cadrul programului de practică.

Cursuri tematice de bună guvernare, egalitate de șanse și comunicare publică
Auzim frecvent pronunțate concepte precum „bună guvernare”, „egalitate de șanse” sau „comunicare publică”, fără a putea suprapune acțiuni și profesioniști din lumea reală. Studenții înscriși  în programul LIDER plus vor avea ocazia să descopere profesioniști din aceste domenii și vor învăța chiar de la aceștia cum conceptele se pot transforma în acțiune.

Vizite organizate la instituții publice, organizații nonguvernamentale și companii private
Există o mulțime de mituri cu privire la sistemul unei instituții publice, al unei organizații neguvernamentale sau al unei companii private. Nu poți cunoaște aceste structuri în realitate decât trecându-le pragul. 10 vizite de studiu vor fi organizate pentru studenții Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București pentru a le asigura acestora o informare adecvată, înainte de începerea stagiului de practică.

Stagii de practică 
Cei 360 de studenți ai Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București vor efectua stagii de practică în cadrul a 30 de instituții publice, organizații nonguvernamentale și companii private, partenere ale facultății. Organizarea grupelor de practică și plasarea lor în cadrul angajatorilor se vor face atât în funcție de abilitățile și interesele profesionale ale studenților, cât și în funcție de nevoile partenerilor de practică. Activitatea și performanța studenților vor fi monitorizate și evaluate permanent.

Premii de excelență
30 de studenți înscriși în cadrul programului de practică vor primi premiul de excelență în valoare de 1000 lei. Premiile vor fi acordate în cadrul Sesiunilor de comunicări LIDER Plus.

Pentru facilitarea parcurgerii programului, am creat platforma online LIDER Plus. Fiecare dintre studenții înscriși în program va primi datele de logare în contul propriu și își va putea gestiona documentele de practică online, până la momentul predării fizice a acestora. Consultă Instrucțiunile de utilizare a platformei online LIDER Plus.

Mai multe detalii despre etapele programului, în secțiunea Nota 10 la practică.