A+ A-

COMUNICAT DE PRESĂ - Studenții LIDER Plus au dezbătut problematica diplomației parlamentare


Studenții de la Facultatea de Știinte Politice – Universitatea București au participat vineri, 24 aprilie, într-o vizită de lucru la Palatul Parlamentului, în cadrul programului de practică LIDER Plus*.
 
În cadrul acestui eveniment, studenții s-au întâlnit cu doamna deputat Ana Birchall, Președinte al Comisiei pentru afaceri europene din cadrul Camerei Deputaților care le-a împărtășit acestora atât din experiențele domniei sale de student al programului de master în drept la Yale Law School din S.U.A., cât și din acțiunile întreprinse ca reprezentant politic în Parlamentul României.
 
Întalnirea a continuat cu o sesiune de întrebari și răspunsuri pe teme precum diplomația parlamentară, valorile în politică și interesul public, rolul de “policy maker” al oamenilor politici și importanța implicării active a cetățenilor în procesul decizional și de elaborare a politicilor publice.
 
În cadrul discuțiilor - care au avut un caracter informal favorabil dezvoltărilor creative - s-a convenit stabilirea unei noi întâlniri în data de 22 mai la Palatul Parlamentului pentru valorificarea ideilor născute în timpul intâlnirii.
 
Evenimentul s-a desfaurat in sala Spiru Haret a Palatului Parlamentului, în intervalul orar 11.30- 14.00 și a fost organizat de către Asociația Marketer Club în parteneriat cu Asociația ActiveWatch.

 
LIDER Plus este un program integrat de orientare, consiliere profesională, mentorat și practică la potențiali angajatori relevanți pentru domeniile bună guvernare, egalitate de șanse și comunicare publică. Programul este derulat de ActiveWatch în parteneriat cu Universitatea din București și Asociația Marketer Club în perioada mai 2014 – noiembrie 2015. Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resureselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!